Lindholms

HANDPLOCKAT SORTIMENT

Ända sedan starten 1990 har Lindholms sortiment präglats av formsköna kvalitetsprodukter med känsla och snygga detaljer. Idag samarbetar vi med mer än 200 leverantörer. Vi handplockar alla våra produkter med stor omsorg för att de ska passa ditt hem och intresse för inredning.

I butiken botaniserar du i en unik mix av klassisk och modern design. Vi har något för hemmets alla rum. Gemensamt för hela kollektionen är den tidlösa stilen och att samtliga produkter är av utmärkande hög kvalitet. Vi erbjuder enbart interiör som håller länge – både att använda och att titta på.

Hos oss möter du möbler och inredningsdetaljer från flera världskända varumärken och formgivare. Dessutom håller vi dagligen koll på marknaden för att hitta nya varumärken och produkter till vårt redan breda sortiment.

VISION

Vår vision är att skapa vackra hem hos stilmedvetna människor som uppskattar tidlös interiör av högsta kvalitet. Genom kunskap, ärlighet och känsla för genomtänkt design vill vi bygga långsiktiga relationer med våra kunder och bli deras naturliga val.

HISTORIA

Lindholms historia spänner över tre decennier och börjar i augusti 1990. Då grundades den interiörbutik som idag ligger i det gamla slakthusområdets röda tegelbyggnader på Tornbyvägen 3 i Tornby. 

Från öppningsdagen och 16 år framåt låg Lindholms på S:t Larsgatan 24 i centrala Linköping. I mitten av 2000-talet steg emellertid invånarnas efterfrågan på exklusiv design och 2006 hade butiken i centrum blivit för trång. Lokalens 800 kvadratmeter höll inte längre för det snabbt växande sortimentet. Flytten gick till nuvarande lokal i Tornby och innebar en markant uppgradering till 2300 kvadratmeter butiksyta.

Butiken drivs av Per och Suzanne Lindholm. Vid deras sida står Janne, Johanna, Linda och Frida. 

När Per öppnade Lindholms Interiörhuset 1990 gjorde han det med 17 års erfarenhet som tapetserare bakom sig. Idag har han över 40 års branscherfarenhet och ytterst god kännedom kring det mesta som rör möbeltillverkning och material. Suzanne inledde sin karriärbana på Kulhuset och kom till Lindholms via kortare sejourer hos ett par större kedjor. Genom åren har de medverkat vid otaliga internationella mässor och byggt upp ett stort kunskapskapital inom inredning och design.

LEVERANS

Leveranstiden för våra varor varierar. Varor som finns på lager levereras alltid inom en vecka. Möbler som måste specialbeställas får du normalt inom 6–8 veckor.

Vi är väldigt måna om att våra hemleveranser ska motsvara bemötandet som du får i butiken. När vi levererar hem till dig bär vi därför in dina varor på rätt plats och monterar dem åt dig. Skorna lämnar vi vid ytterdörren och innan vi åker kontrollerar vi tillsammans med dig att ingen produkt har skadats under transporten. När du känner dig nöjd och bekväm samlar vi ihop allt emballage och ser till så att det hamnar på återvinningen.

HÅLLBARHET

När vi väljer produkter gör vi det med miljö, etik och moral i omtanke. Därför beställer vi en stor del av vår kollektion från svenska tillverkare och leverantörer. Detta gör vi dels för att bidra till fler arbetstillfällen i Sverige, dels för att reducera vår klimatpåverkan genom kortare transportvägar. Med svenska leverantörer ökar dessutom leveranssäkerheten och därmed tryggheten för dig som kund.

Vi träffar regelbundet våra leverantörer för att belysa betydelsen av att etiska regler och överenskommelser efterlevs. Efter bästa förmåga undviker vi produkter som kan orsaka skadlig effekt på hälsa eller miljö.